tisdag, augusti 04, 2009

sommarlunk

Efter en vecka hemma i stan är vi nu tillbaka på landet, första semestern som en liten familj. Påtar i trädgården, mest på måfå, ingen av oss är det minsta trädgårdsutbildade, men med lite entusiasm borde det gå vägen. Min nya grej är att "repa gräs", alltså rycka upp högt gräs ur diken, i rabatter och runt gångar, för att få fram de där små pluttiga växterna som växer längs med marken. Vet inte om det heter just repa gräs, kan vara det kor gör också, men det låter bra, om någon skulle fråga vad jag gör.

Annars försöker vi roa Flora som fyller hela året nästa vecka, och hon vill helst av allt gå runt hållandes i ett av våra fingrar. Vi turas om, och fixar med huset för övrigt. Ljuvligt att se världen genom hennes ögon, och bara vara med henne, men ganska skönt att kunna filosofera ute i buskarna också.

Vi är så otroligt nöjda med husköpet, trots tak som måste åtgärdas och rum med beige vävtapeter. Tror på allvar att mäklaren gjorde ett misstag som inte beskrev huset mer som den pärla den är, men å andra sidan kan det ju vara så att just vi hittat helt rätt. Ljuvligt.

Inga kommentarer: