torsdag, januari 24, 2008

Fundgrube

När vi bodde i Bonn och Berlin var mammas och min favorit att åka till Ikea och köpa svensk mat, Delicatobollar, köttbullar, skorpor, knäckebröd, och annat som vi inte kunde köpa i vanliga affärer. Favorit nummer två var Ikeas "Fundgrube" - Fyndgruva för att göra en direktöversättning. Här i Sthlm är fydhörnorna små, men både i Bonn och Berlin var de stora, och alltid hittade vi något. Även nu när vi är hemma igen sedan flera år, är det en stark tradition att alltid skynda till Fundgrube först, innan vare sig köttbullar i restaurangen eller det verkliga ärendet får avverkas.
Förra helgen var Linus och jag en snabbis till Kungens Kurva för att bulla upp lagret med servetter o glödlampor, samt lådor till klädkammaren. Fundgruben gjorde oss inte besvikna den här gången, för vi hittade direkt lampan som vi hade spanat på, men tyckte var lite väl dyr.

Valet har sedan flytten stått mellan den befintliga "Knappa"-lampan eller en helvit från Kartell.

Nu slog vi till på "Kulla" i vitt och sparade 200 pix. Supersnyggt blev det efter mycket meck och omkopplingar. Någon bruksanvisning följde ju inte med, och sen visade det sig vara ett 8-handsgrepp inbegripet i monteringen. Minst. Tur att min man är så händig o stark i armarna, för upp kom den till slut! :-)

Inga kommentarer: