torsdag, januari 24, 2008

Teneriffa











Veckan på Teneriffa var härlig, 2-9 december, och verkligen bästa tiden att lämna Sverige för sol och värme. Hela familjen åkte, så vi var 6 personer, taxen Glimma och kissen Madicken var på pensionat... Fick superfina jätte stora lägenheter, och tvärs äver gatan fanns ett stort poolområde precis vid havet, otrolig utsikt, och en och annan havsspray när man låg och solade. I princip tomt på folk, inga köer någonstans, och lugnt och skönt. Hyrde bilar och åkte på utflykter 3 dagar, mamma, pappa och Pernilla åkte nog på fler, tror jag. Var uppe på vulkanen Teide, vilket var riktigt häftigt! En inhemsk Podencohund satt på toppen och ville ha mat av turisterna. Fattar inte vad den gjorde där uppe??

Helt fantastisk natur, vart vi än åkte.
På mammas födelsedag åkte vi till Santa Cruz och gick på Loro Parque, djurparken. Var där en hel dag och såg massor. Gustavs favorit var pingvinbergt där han blev kompis med en nyfiken liten Hulboldtpingvin. Jag gillade lunnefåglarna där det även bodde en vanlig fiskmås (!).

Annars var nog akvariet det mest fantastiska. Är alltid så fascinerad av undervattensmiljöer. Antagligen för att jag är skräckslagen för djupa vatten, och att dyka... Så söta sjöhästar, oformliga koffertfiskar, en stor ensam bläckfisk, en gigantisk cylinder som sträckte sig mellan 3 våningar, där ett sillstim simmade runt, runt, runt. Hajakvariet var häftigt, hur stort som helst, och man gick rakt igenom i en tunnel, men hajar sovande ovanpå taket.
Blev massor av god mat, mycket umgänge med familjen, tupplur på balkongen, bra böcker, och åtminstone 2-3 dagar i horisontellt läge vid poolen. Skööönt. Tack världens bästa mamma för att du tog med oss och rymde från firandet hemma. :-)

Inga kommentarer: