måndag, mars 31, 2008

Barnrumsplaner

När vi flyttade in här i Augusti så kändes det toppen att få 3 rum plus ett extra i anslutning till balkongen, en stor hall, ett fint sovrum med stora fönster, ett vardagsrum gigantikum där hela min gamla etta skulle få plats. Samt ett rum till. Ett arbetsrum sa jag, men första gången mina föräldrar var här och förtjust inspekterade så hörde jag Linus som guidade runt dem säga "..och här har vi barnrum". Inte undra på att vi aldrig gjorde något av arbetsrumsplanerna, nu blir det ju ett barnrum iaf! :-)


Jag har spenderat många timmar illamående och uschlig i sängen och roat mig med att planera hur rummet ska gestaltas för den lill*, och nyss hittade jag lamporna jag trodde hade utgått ur Ikeas sortiment - yippie! Såg det i ett inredningsreportage för ett tag sedan, tak målat himmelsblått och nerdraget en bit på väggarna, och sedan två (eller flera) moln-lampor kopplade med blå tygklädda sladdar till olika platser i taket. Tyckte det var så himla fint, så det skulle jag vilja ha!




Sedan gillade jag snäcklampan som Ikea också har, den skulle vara fin med en svagare lampa i, som mysbelysning. Passar oavsett om det blir en flicka eller pojke och mamma blir glad. :-)



På golvet har jag tänkt mig mattan Strib i design av coola Maxjenny Forslund, även den från mitt kära Ikea. Glada färger, och det kommer man undan med i ett baby-/barnrum.



I rummet står redan 3 st. någotsånär oanvända (inte till något vettigt iaf!) garderober, vita, enkla som vi har satt raka vita blanka handtag på. Istället för att ha barnkläderna där så vill jag köpa Asplunds byrå "Snö" från David Design, även om jag misstänker att den ligger hutlöst till prismässigt. Långt till September så det borde gå ändå. :-)



Det är planen hittills, imorgon har jag säkert kommit på något nytt.. :-)

(Bilder från Ikea och David Design)

Inga kommentarer: