onsdag, oktober 31, 2007

Nu är hon vår!

I torsdags var vi hos veterinären med Madicken. Hade bokat tid för vaccination mot kattpest o kattsnuva, det vanliga för huskatter. Förklarade att vi hade hittat henne så de gjorde en "besiktning" av henne, klämde här och där, kollade munnen, ögon, skelett, vighet, mm.
Hon var med största sannolikhet kastrerad, för veterinären kände ett ärr innanför huden, i bukhinnan, som hon sa satt på rätt ställe för att vara ett kastreringsärr.

Sedan till det mest nervösa: kolla om hon hade något chip i nacken. Jag var så nervös för jag vill ju inte lämna tillbaka henne till någon ägare, så jag pladdrade på om jag vet inte vad när de drog scannern över henne. Nehej, här fanns inget chip! Inget chip, ingen tatuering, ingen som har hört av sig, och två månader har snart gått. Vilken lycka - hon är vår nu! :-D

I besiktingsrapporten fick hon inga anmärkningar, och veterinären och sköterskan sa att de tyckte hon var en mycket fin katt, och att hon hade ett bra lynne och karaktär. Under "Råd och anmärkning" i rapporten såg vi senare att de hade skrivit "En mycket trevlig katt". ;)
Så, 815:- kronor och en obehaglig bilresa för Madicken tur-och-retur är hon nu vår!

Hon ska vaccineras en gång till för påfyllnad, och sen skall hon försäkras. Och givetvis märkas!
Puh.

Inga kommentarer: