måndag, juli 14, 2008

Loppis och Värmdöhelg

Vi åkte ut på Värmdö i lördags, och är här än, fast just nu är Linus och jobbar, ska hämta honom om en stund. Skönt att komma ifrån stan ett tag, speciellt eftersom jag är hemma ensam på dagarna, och ibland känner att väggarna kryper närmare. Huvva. Hämtade ut katten imorse, och även hon njuter i fulla drag!

Igår gjorde vi en utflykt till Siggestas bakluckeloppis - oj vad vi fyndade! :-)
Hittade bla:
  • Söt manchester klänning till bebisen (OJ, nu avslöjade jag visst att det är en liten flicka vi väntar på..! :D) Kostade bara 10 kronor och var av märket "Rocha. Little Rocha" - vilket kap!
  • 7 st. virkade grytlappar, och en broderad, helt oanvända för 20 kr!2 st. pekböcker i plast, tror de kostade 3 och 5:-
  • Plastbambisar med kedjor emellan - kitchigt 70-tal! 5:-!
  • En tygstuv med barntyg från 60-talet gissningsvis för en 10:a1 ljuslykta som Linus ska ha på landet, 60-tal i glas och metall för 30:-
  • Liten figurin i form av en ankfamilj för en 5:a
  • En kudde i virkade mormorsrutor för en 10:a

Superkul att vi hittade så mycket, sist vi var där för några helger sedan hittade vi inte en enda sak - konstigt det där.

Efter loppiset åkte fi till Prylboden i Hemmesta en sväng, men konstaterade snabbt att vi inte kommer kunna fynda mer där i sommar, priserna har anpassats till sommargästerna som svämmade över stället.

Gled vidare in till Gustavsberg och Linus bjöd på lyxig lunch på... Hm... Minns inte vad det hette... Men vi satt ute i en skön soffa under ett parasoll, och fick en ceasarsallad och bakad potatis med skagenröra, och jag klämde i mig både citronvatten och en cola. Gott!

Sen tog vi en liten prommis till hamnen och åt hemlagad italiensk glass på en bänk vid vattnet. Solen sken och vi fick se "Hemmesta originalet" Rolle fiska abborre upp i knät på en dam som han delade bänk med - hihihi!

På hemvägen tog vi rekognoceringsrunda på byggmarknadsbutikerna, och tittade på takplåt, åldersbeständig plast till grunden, fotplåt och takpapp till huset. Hemskt intressant faktiskt när man som vi just har blivit med sommarställe! :-) Hittade även en hammock som var rysligt bekväm och dessutom nedsatt i pris, och jag hittade snygga krukor, planteringsbord (I wish - har inte gröna fingrar, snarare rosa...) livsnödvändigt fågelbad och en bambustege för dekorationsändamål. Köpte dock inget. Får bli senare.

Härlig söndag med min härliga man!Jag och magen på piren :-)

Inga kommentarer: