onsdag, juli 30, 2008

Sommar retreat

I helgen invigde vi vårt sommarställe, Linus och jag, och åkte ut sent fredags kväll med vårt pick och pack och frukostmat. På vägen stötte vi på paddor, sniglar och ett stort rådjur som hoppade 5 meter framför bilen, läskigt men häftigt! Sov som murmeldjur i den sköna 190cm breda sängen och gick och badade innan frukost morgonen efter. Så varmt som det är i den lilla viken har jag nog inte känt sedan vi badade i Grills på Värmdö när vi var små, och där är det ett suspekt varmvattenutsläpp precis intill...

På lördagen fick vi sällskap av familjen P-S, dvs. Antonia, Niklas och 7 1/2 månaders Isabella, och på eftermiddagen kom mamma och pappa som hade lagt till med båten nere vid badplatsen, och lite senare även min moster, morbror, kusin och man med 2 1/2 åriga Julian för att inspektera sommarnöjet. Vi fick inflyttningspresent i form av Marimekko burk och matchande handduk i deras gröna Unikko-mönster - så snällt! :-) Roligt att se släkten, blir inte så ofta tyvärr.

Alla verkar ha sovit någorlunda gott, så snart är alla 6 bäddar invigda. På söndagen var vi nere och badade igen, den här gången var det aningen kallare, men fortfarande varmare än i luften. På vägen hem blev vi överösta av ett regnoväder som hette duga, och efter 500 meters promenad kom vi hem fullkomligt dyngsura. Ganska mysigt ändå, tror inte jag har blivit så våt i regn sedan jag var liten och man självmant sprang ut i ur och skur för att hoppa i vattenpölar.
Väl hemma hoppade vi i säng och läste, sov och slappade i flera timmar. Linus stannade kvar utomhus i ovädret en timme till för att inspektera och tömma hängrännor från löv - hurtig godsägare!

En av de grannar vi pratat mest med, Annika, kom förbi med en Baby Björn sele och en hoppsele man hänger upp för bebisar i dörröppningar, de hade rensat och kom på att vi ska ha barn snart. Snälla grannar! Isabella fick inviga hoppselen, både inomhus och utomhus, och verkade förtjust. Baby Björnen var lite liten för Linus, risken finns att bebisen fastnar i hans skägg... men jag kan ha den iaf! :-)

Framåt kvällen blev det god middag, och sedan packade vi ihop oss och städade noggrant hela huset. Inte roligt att åka därifrån, och vi längtar redan tillbaka! "Tur" att det regnar så mycket nu, för då kan vi åtminstone längta lite mindre.

Inga kommentarer: