måndag, augusti 06, 2007

Jag har varit duktig igen!


Jag var så himla duktig i fredags, och gjorde en smulpaj igen. Denna gång med hallon och hasselnötter. Förra gången chansade jag på valnötter, och det blev inte jätte gott. Beskt liksom. Den här pajen blev iaf jätte god, trevligt somrig, även utan hemplockade bär.


Recept på Smarrig Smulpaj
(6-8 pers)
4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 gr. smör
1/2 dl finhackade hasselnötskärnor
4 dl. färska bär (eller 4 dl. frysta bär blandade med 1 msk potatismjöl + lite socker)

Blanda vetemjölet + sockret.
Blanda ner smöret skuret i små kuber, och kläm ihop allt tills det har blivit fina smulor.
(Om smulorna är för små behövs mer smör, om smulorna är för stora behövs mer mjöl + pyttelite socker till.)
Blanda ner hasselnötshacket.

Lägg ut bären i en ungssäker pajform och strö smulorna ovanpå.
In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Långt ner i ugnen så inte smulorna blir svarta. (det blir mina ofta.)

Jätte gott med nyvispad vaniljvisp till, eller vaniljglass.
(På bilden blev det visst vaniljvisp med lite paj, men det är gott det också!)

Inga kommentarer: