onsdag, juni 18, 2008

Helt ok med regn...

..under Midsommarhelgen, nu när jag har fått böckerna jag beställt!
Så här står det på baksidan.

Sprillans nyutkomna "Den mörka ängeln" av Mari Jungstedt:
"Vårvindar viner över Gotland när Visbys nya kongresshall invigs under ett stort kalas med över femhundra gäster. Festfixaren Viktor Algård står för det glittriga arrangemanget, men det ska bli hans sista fest. Dagen därpå hittas han mördad i byggnaden. Kommissarie Knutas letar motiv bland en grov tonårsmisshandel, en introvert fårbonde, en hemlig älskarinna och en försmådd konkurrent. Utredningen ställer honom inför tuffa dilemman, både som tonårspappa och polischef. TV-journalisten Johan Berg drar i egna trådar och hans fru Emma Winarve hamnar mitt i händelsernas centrum och riskerar livet. Samtidigt pågår i en lägenhet ett samtal med djupa psykologiska bottnar..."

"Otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson:
"Nyhetschefen Agata Hansson är tillbaka. Knappt har gravidchocken lagt sig förrän det är dags för bebischock. Ut kommer en stilig liten kille, Alex. Han är fantastisk, förstås. Men varför skriker han så mycket? Och varför måste det göra så ont i tuttarna? Agata kan inte hjälpa det. Knappt har den lilla familjen kommit hem från BB förrän hon börjar längta tillbaka till jobbet. När Aftontidningen behöver någon som kan jobba extra är hon inte sen att tacka ja. Väl där möter hon den unga snygga vikarien Andy. Visst är sambon Teo en fantastisk pappa, men lite flirt har väl ingen småbarnsmamma dött av?"

"Hon som tittade in" kriminalroman av Karin Wahlberg:
En läkare blir påkörd under en skidtur. Trots ett snabbt ingripande går hans liv inte att rädda, han avlider senare på intensiven. Den chockade bilföraren hade inte någon möjlighet att väja och polisen avskriver händelsen som en tragisk olyckshändelse. En kort tid därefter hittas en av läkarens före detta arbetskamrater mördad i sitt hem - skjuten från nära håll med flera skott. Kan det verkligen vara en slump att två personer knutna till samma sjukhus förolyckas under så kort tid? När det sedan framkommer att offren inte hade en helt okomplicerad relation till varandra inser kommissarie Claes Claesson att de har att göra med ett invecklat fall. Under polisförhören träder bilden av en hård arbetsplats fram, där rädsla och maktbegär styrt personalen. En plats där mobbning lett till ett tragiskt människoöde. Och framför allt - en våldsam längtan efter hämnd."

Hur sjutton ska jag kunna välja vilken jag ska börja med?? Lyxproblem... :-)

Inga kommentarer: