söndag, juni 15, 2008

Projekt : Holk

En av anledningarna till att vi blev så förtjusta i just den här lägenheten under vår stressiga tid på Björns Bostadsbytare, är att den har ett extra rum "förråd / arbetsrum", med separat ingång från balkongen. Dessutom har det ett stort, runt fönster på långsidan, med utsikt ut över grönska och taknockar, så därför kallar vi det "Holken". Helt unikt vad vi vet om, och oj vad coolt! Nu har det varit sprängfyllt sedan inflyttningen i augusti, men vi har planer. Stora planer.

Planen är att göra om holken från förvaring/skräprum till något slags lounge-aktigt rum för slapp och häng. Just nu är väggarna målade blåa och ena långsidan är full av hyllor. Skulle vilja måla om och tapetsera en fondvägg, bygga elementskydd, hänga gardiner på skenor för hyllorna, som först ska målas om vita.
Problemet hittills har varit att vi inte har någonstans att göra av allt som nu fyller upp rummet, kartonger med julpynt, tält, Linus dykutrustning och hemvärnsmundering, mm. De två "förråd" i källaren som tillhör lägenheten kan närmast liknas vid en syltförvaring. Dörren öppnas och man möts av en vägg. Med smala tavellist-hyllor på. Inte mycket till hjälp, alltså.

Kom häromdagen på snilleblixten att hyra in oss i Farmors extrastora källarförråd - då blir vi av med allt vi inte behöver hela tiden, och behöver bara åka till Vasastan om vi behöver något.
Skönt! :-)
Så här ser det ut nu. Känns aningen övermäktigt, men med visionen på näthinnan borde det gå undan. Så inom en snar framtid hoppas jag att jag kan visa upp bilder på ett betydligt mer "rumslikt" rum.

Inga kommentarer: